Sürülebilir Kabak Çekirdeği Kreması Formülasyonun Geliştirilmesi ve Farklı Tariflerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Proje No KÜN.2024-TEZ-001
Projenin Adı Sürülebilir Kabak Çekirdeği Kreması Formülasyonun Geliştirilmesi ve Farklı Tariflerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması 
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üysei Ezgi Demir Özer
Araştırmacılar

Rümeysa Hacer Güneş Yılmaz

Proje Türü Tez Projesi
Ait Olduğu Birim

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü

Süresi (Ay) 12
Proje Özeti

Kabak çekirdeğinin üretimi her geçen gün Nevşehir ve diğer bölgelerde artış göstermektedir. Nevşehir’de coğrafi işaret ile tescillenmiş olan kabak çekirdeği yerli-yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Kabak çekirdeğinin sadece çerezlik olarak değil, kullanım olanaklarını arttıracak yeni yaklaşımlar ürünün üretim ve alım taleplerini arttıracaktır.
Böyle farklı bir ürünü pazara kazandırmak hem üretici hem tüketici hem de sosyoekonomik yönden katkılar sağlamaktadır. Bu tez önerisinde, tescillenmiş ürün olan kabak çekirdeği ürün geliştirme üzerine tasarlanan çalışmada farklı reçetelerde denenecek ve sürülebilir kabak çekirdeği ile hazırlanan yiyeceklerin duyusal analizleri yapılacaktır.  Böylece geliştirilen kremanın kullanım olanakları üzerine değerlendirmeler yapılarak, farklı bir ürün olarak pazara kazandırılacak kremanın hem üretici hem tüketici açısından incelenmesi sağlanacaktır.  Tescillenmiş ürün olan kabak çekirdeğinin farklı bir forma dönüşmesi ile ülkemizin gastronomi alanında gelişmesine katkı sunmaya çalışılacaktır.


Diğer Projeler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız