Rümeysa Hacer Güneş Yılmaz
Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü
Kabak çekirdeğinin üretimi her geçen gün Nevşehir ve diğer bölgelerde artış göstermektedir. Nevşehir’de coğrafi işaret ile tescillenmiş olan kabak çekirdeği yerli-yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Kabak çekirdeğinin sadece çerezlik olarak değil, kullanım olanaklarını arttıracak yeni yaklaşımlar ürünün üretim ve alım taleplerini arttıracaktır. Böyle farklı bir ürünü pazara kazandırmak hem üretici hem tüketici hem de sosyoekonomik yönden katkılar sağlamaktadır. Bu tez önerisinde, tescillenmiş ürün olan kabak çekirdeği ürün geliştirme üzerine tasarlanan çalışmada farklı reçetelerde denenecek ve sürülebilir kabak çekirdeği ile hazırlanan yiyeceklerin duyusal analizleri yapılacaktır. Böylece geliştirilen kremanın kullanım olanakları üzerine değerlendirmeler yapılarak, farklı bir ürün olarak pazara kazandırılacak kremanın hem üretici hem tüketici açısından incelenmesi sağlanacaktır. Tescillenmiş ürün olan kabak çekirdeğinin farklı bir forma dönüşmesi ile ülkemizin gastronomi alanında gelişmesine katkı sunmaya çalışılacaktır.
Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.