Küçük Ölçekli Gaz Türbinli Motor Eğitim ve Deney Seti Tasarım ve İmalatı

Proje No KÜN.2023-BAGP-002
Projenin Adı Küçük Ölçekli Gaz Türbinli Motor Eğitim ve Deney Seti Tasarım ve İmalatı
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Eyup Atioğlu
Araştırmacılar Doç. Dr. Doğuş ÖZKAN, Arş. Gör. Musa Cenk ÖZEKİNCİ, Arş. Gör. Kübra Kurtoğlu SONTAY, Öğr. Gör. Hüsamettin Alperen ALABAŞ, Öğr. Gör. Yusuf Sergen TAŞCI, Arş.Gör. Alper ŞANLI
Projenin Türü Ar-Ge Projesi
Ait Olduğu Birim UBYO
Süresi (Ay) 24 Ay
Proje Özeti Küçük ölçekli gaz türbinli motorlar, hibrit güç sistemleri ve gelişen insansız hava aracı teknolojisi ve askeri/sivil hava taşımacılığı sayesinde jetpack, hedef/savaşan İHA gibi alanlarda yaygınlaşmaktadır. Bunun yanı sıra gerçek boyutlu gaz türbinli motorlar ile aynı prensipte çalışıyor olması sebebiyle hem gaz türbinli motor eğitimi hem de bu motorlar üzerine yapılan akademik çalışmalarda ön plana çıkmaktadırlar. Proje kapsamında küçük ölçekli gaz türbinli motor araştırma ve geliştirilmesiyle ön tasarım, malzeme seçimi, detaylı tasarım adımları izlenerek motor imalatı gerçekleştirilecektir. Böylece ilgili bölüm öğrencilerine gaz türbinli motorlarla alakalı temel bileşen tanıtımı ve çalışma prensibi eğitim verilebilecektir. Ek olarak bu motorla yeni akademik ve ar-ge çalışmaları için altyapı sağlanmış olacaktır.

Diğer Projeler Tümü