Streptozotosin İndüklü Alzheimer Modelinde Arı Ekmeğinin Hepatik Glukoz Metabolizması Üzerine Terapötik Etkisi

Proje No KÜN.2023-BAGP-020
Projenin Adı Streptozotosin İndüklü Alzheimer Modelinde Arı Ekmeğinin Hepatik Glukoz Metabolizması Üzerine Terapötik Etkisi
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Afşar
Araştırmacılar Öğr. Gör. Dr. Deniz Kantar Gül, Arş. Gör. Dr. Alev Duygu Kuzzu
Projenin Türü Ar-Ge Projesi
Ait Olduğu Birim DHF
Süresi (Ay) 13 Ay
Proje Özeti Asperga, ambrosia veya perga olarak bilinen arı ekmeği, glukoz regülasyonu üzerindeki iyileştirici ve hepatoprotektif etkileri gösterilmiş sağlık odaklı yeni bir üründür. Arı ekmeğinin, karaciğer 5-HT-5HT2BR-FGF2 I yolu üzerinde düzenleyici bir etkisinin olabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle çalışmamızda; streptozotosin (STZ) indüklü erken AH sıçan modelinde hepatik 5-HT-5HT2B R-FGF2 I yolundaki değisimin periferal glukoz metabolizması üzerindeki etkisinin detaylı bir sekilde incelenmesi amaclanmıstır. Ayrıca. arı ekmeği terapötik ajanının periferal glukoz metabolizması üzerindeki etkisinin belirlenmesi hedeflenmiştir.

Diğer Projeler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız