Hürmetçi Sazlığını Turizme Kazandırma Eylem Planı Projesi

Proje No
Projenin Adı Hürmetçi Sazlığını Turizme Kazandırma Eylem Planı Projesi
Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Halil Burak Sakal
Araştırmacılar Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Dr. Öğr. Üyesi Leila Akbarishahabi, Arş. Gör. Burcu Tezcan, İlker Özbahar
Projenin Türü Ar-Ge
Ait Olduğu Birim SSÇM
Süresi (Ay) 6 ay
Proje Özeti Hürmetçi Sazlığı Hacılar ilçesi sınırları içerisinde yer alan, 9 Ramsar kriterinden birini taşıdığı için uluslararası öneme sahip, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından geçen göç rotası üzerinde bulunan ve dolayısıyla pek çok kuş türüne ev sahipliği yapan, sahip olduğu bu özelliklerle ve Kapadokya, Erciyes gibi destinasyonlara yakınlığıyla büyük turizm potansiyeli taşıyan bir sulak alandır. Talep edilen teknik destek TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’nda yer alan Hizmetler Sektörünün Geliştirmesi ekseni altındaki 3.1, 3.2 ve 3.3. numaralı tedbirlere uyumlu, Hürmetçi Sazlığı’nın Turizme Kazandırılması Eylem Planının hazırlanmasına yönelik bir danışmanlık desteği alınmasıdır. Bu teknik destek kapsamında alınan danışmanlık ile TR72 Bölgesi’nde önemli bir potansiyel taşıyan Hürmetçi Sazlığı’nın sürdürülebilir turizm standartları çerçevesinde bölge ekonomisine kazandırılması sürecinin ilk adımı niteliğinde bir eylem planının ortaya konması hedeflenmektedir.