Aşık Sanatı: 2023 Aşık Veysel Yılı Projesi

Projenin Türü Ar-Ge Projesi
Ait Olduğu Birim BBF
Süresi (Ay) 3 Ay
Proje Özeti Bu projeyle amacımız, 2023 yılında Üniversitemiz tarafından üçüncüsü düzenlenecek Âşık Sanatı Sempozyumu kapsamında sunulacak bildirilerden oluşan bir sempozyum kitabı oluşturulması; aynı zamanda bu sempozyumla eş zamanlı olarak yürütülecek olan video çekimlerinin dijital platformlarda yayınlanmasıyla âşıklık geleneğinin tanıtılması ve sevdirilmesine katkıda bulunmaktır. Hedefimiz, 2023 Âşık Veysel Yılı başlığı altında yürütülecek bu yılki sempozyumun düzenlenmesi, sonucunda alana katkı sağlayacak bir kitabın oluşturulması ve Âşık Veysel’e ait 8 adet eserin seslendirilerek icra edilmesi; bu eserlerin telif haklarına ve dijital medya platformlarında yayınlanmasına uygun olarak hazırlanmasıdır. Özgün kitabın âşıklık geleneği için bilimsel bir altyapı oluşturması ve bu alanda kendinden sonra yapılacak çalışmalara katkı sağlaması, çekimi yapılan videoların ise 200.000’in üzerinde görüntülenmesi ve yayınlanmasıyla âşık sanatına yönelik toplumsal farkındalığın artırılması beklenmektedir.

Diğer Projeler Tümü