Proje No KÜN.2023-BAGP-014
Projenin Adı Türkiye'nin Seyahat ve Turizm Gelişiminin Desteklenmesi: Sürdürülebilir Büyüme İçin Büyük Veriyi Kullanmanın Zorlukları ve Fırsatları
Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Halil Burak Sakal
Araştırmacılar Arş. Gör. Burcu TEZCAN
Projenin Türü Ar-Ge
Ait Olduğu Birim SSÇM
Süresi (Ay) 4 Ay
Proje Özeti Bu projede turizm ve seyahat sektöründe sürdürülebilir bir büyüme için büyük verinin kullanım imkanları araştırılacaktır. Proje ile turizm ve seyahat sektöründe sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik için stratejilerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Böylece büyük veri etkili bir şekilde kullanıldığı stratejiler belirlenecek ve planlar oluşturulacaktır. Bunun yanı sıra sektör, kamu ve akademi ile iş birliği yapılarak büyük verinin analizi ve uygulaması için stratejiler ortaya konacaktır. Bu stratejilerin uluslararası standartlara uyumlu olup olmadığını istatistiksel analiz ile uygulaması yapılacaktır. Ayrıca bu verilerin dijital bir platformda paydaşlarla paylaşılabileceği değerlendirilmektedir.