Türkiye Turizminde İllerin Rekabet Analizi

Doç. Dr. Halil Burak Sakal

Öğr. Gör. Arda Çakır

Can Koçak

Projenin Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP)
Ait Olduğu Birim Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bu proje ile Türkiye’de il seviyesinde ağırlanan turist sayısı, toplam geceleme sayısı, ortalama kalış süreleri, doluluk oranları, tesis kapasiteleri başta olmak üzere turizmle ilgili birçok veri analiz edilerek Türkiye’deki 81 ilin turizm gelişim potansiyeli değerlendirilecek ve illerin sınıflandırılarak büyüme projeksiyonları ile performans göstergelerinin ortaya konması amaçlanmaktadır.