İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru Projesi

Araştırmacılar

Doç. Dr. Şafak Oğuz

Doç. Dr. Halil Burak Sakal

Projenin Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP)
Ait Olduğu Birim SSÇM

Dünyanın geçtiği bu sorunlu dönemde ayrılıkçılık, içe kapanıklık ve kutuplaşma ile aydınlığa çıkılacağını beklemek nafile bir durumdur. Doğu ve Batı’nın yaşadığı sosyal, kültürel, ahlaki ve ekonomik krizlerin çıkış yolu için her kesimden entelektüellerin bir araya gelmesinden geçmekte olduğu değerlendirilmektedir. Bu doğrultudan Kapadokya Üniversitesi dünyanın hemen her bölgesinden, kendi alanında başı çeken entelektüel şahsiyetleri bir araya getirerek arayış ortamı oluşturmayı kendine misyon olarak belirlemiş durumdadır. Proje kapsamında 16 adet online konferans düzenlenecek ve her bir konferans sonunda birer siyasa belgesi yazılacaktır. Bu belgeler proje sonunda derlenip kitaplaştırılacak ve dünyanın 21 Yüzyıl’da yaşadığı derin krizden çıkış yoluna ilişkin bilimsel, objektif bir eser ortaya konacaktır. Proje süresi 22 aydır.  “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” başlıklı proje Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı desteğiyle hayata geçirilecektir.