Gastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi Yemekleri

Proje No KÜN.2019-BAGP-008
Projenin Adı Gastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi Yemekleri
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer
Araştırmacılar Öğr. Gör. Cem Aydoğdu, Öğr. Gör. Melih İçigen
Projenin Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP)
Ait Olduğu Birim Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Süresi (Ay) 12
Başlangıç Tarihi 02.01.2020
Bitiş Tarihi 01.01.2021
Durumu Başlayacak
Proje Özeti

Projemiz ülkemizde kültür turizmi denilince akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Kapadokya bölgesinin geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinin bir kitapta toplanıp gelecek kuşaklara aktarılması için gerçekleştirilecek ve sonucunda yöresel mutfağın bilinirliğinin arttırılıp değer kazanması sağlanmış olacaktır. Geleneksel ve yöresel yemeklerin tarihimizin bir parçası olarak kayıt altına alınması, literatürde yer alarak kaybolup gitmemesi sağlanacaktır. Kısacası; bu çalışmamızın sonucunda eğitim, tarih, kültür, bilim alanlarına iyi bir kaynak hazırlanacak ve böylece Kapadokya bölgesindeki gastronomi turizmine destek olunacaktır.

 


Diğer Projeler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız