Gastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi Yemekleri

Projenin Adı Gastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi Yemekleri
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer
Araştırmacılar Öğr. Gör. Cem Aydoğdu, Öğr. Gör. Melih İçigen
Projenin Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP)
Ait Olduğu Birim Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Projemiz ülkemizde kültür turizmi denilince akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Kapadokya bölgesinin geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinin bir kitapta toplanıp gelecek kuşaklara aktarılması için gerçekleştirilecek ve sonucunda yöresel mutfağın bilinirliğinin arttırılıp değer kazanması sağlanmış olacaktır. Geleneksel ve yöresel yemeklerin tarihimizin bir parçası olarak kayıt altına alınması, literatürde yer alarak kaybolup gitmemesi sağlanacaktır. Kısacası; bu çalışmamızın sonucunda eğitim, tarih, kültür, bilim alanlarına iyi bir kaynak hazırlanacak ve böylece Kapadokya bölgesindeki gastronomi turizmine destek olunacaktır.