Doğal Ürünlerden Biyobozunur, Yeni Çevre Dostu Blok/Graft Kopolimerlerin Elde Edilmesi Projesi

Proje No KÜN.2018-BAGP-001
Projenin Adı Doğal Ürünlerden Biyobozunur, Yeni Çevre Dostu Blok/Graft Kopolimerlerin Elde Edilmesi
Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Baki Hazer
Araştırmacılar Yüksek Lisans Öğrencisi Melike Eren
Proje Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi
Ait Olduğu Birim Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

“Bazı Yeni Çevre Dostu Blok / Graft Kopolimerlerin Sentezi” BAP projesi çerçevesinde çevre dostu yeni polimer malzemelerin üretilmesi çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Özellikle doğanın ürettiği ürünler kullanılarak yeni polimer malzemeleri sentezi bu çalışmaların ağırlığını oluşturuyor. Bitkisel bir yağ olan soya yağı endüstride yeni kimyasal maddelerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Çift bağları olduğu için hava oksijeni ile peroksitler oluşumu üzerinden polimerleşir. Bu çalışma çerçevesinde soyayağı makroperoksitleri vinil monomerlerin polimerleştirilmesinde kullanılarak yeni kopolimerler ve metal nanoparçacıkları içeren kompozit malzemeler üretilmektedir.