Çevreye Uyumlu Yeni Malzemelerin Sentezi ve Karakterizasyonu

Proje Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi
Ait Olduğu Birim Akıllı Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi
Süresi (Ay) 36 Ay
Proje Özeti Bu çalışmada doğal polimerler kullanarak yeni çevreye uyumlu polimerlerin sentezlenmesi planlanmaktadır. Otoksidasyon hava oksijeni ile doymamış yağların epoksitlenmesi ve peroksitlenmesidir ve yağların bozunmasına neden olur.  Yeni tannik asit graft edilmiş polipropilen kopolimerleri sentezlenecek ve bu kopolimer filmleri üzerinde bitkisel yağların açık havada beyaz ışık altında oksidasyonu izlenecektir. Bunun için klorlu polipropilen tannik asitle reaksiyona sokularak bir seri polipropilen-tannik asit kopolimerleri elde edilecektir. Cam petri kabı üzerinde yağın oksitlenmesi ile karşılaştırılacak ve anti oksidan etki yağın polimerleşmesi sebebiyle viskozitesi artacak ve kapiler viskometrede akışkanlığının ölçülmesi ile izlenecektir. Bu çerçevede doğal ürün ve alkaloid çeşitleri klorlu polipropilen ve polivinil klorüre graft edilerek antioksidan etkiler incelenecektir. Yağ asitleri ambalaj polimerlerine graft edilerek yeni biyobozunur malzemelerin sentezi çalışmaları devam edecektir.