Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesi

Kapadokya Üniversitesi, T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığının maddi katkılarıyla Türk tarih kültür ve medeniyetinin günümüz Türkiye’si ve Batı Dünyasındaki yansımaları üzerinde bilgilendirme ve fikir alışverişi yapmak amacıyla “Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesi”ni hayata geçirdi.

CARE (Center for Arts, Research and Education) ve USap (Us Akademik Platform) ortaklığında gerçekleşen projeye Batı Avrupa’dan 80 üniversiteli Türk genci katıldı. Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesinin esas çıkış noktasını, “ancak kendi gerçekleri ile barışık, medeniyet tarihini öz kaynaklarından okumuş, milletinin geçmişini çarpıtılmamış hali ile idrak eden bir nesil, kendi geleceği için sağlıklı fikir üretebilir ve yaşadığı ülkelerde maruz kaldığı kültürel baskılarla mücadele edebilecek donanıma sahip olur” düşüncesi oluşturmakta, proje ile Batı Avrupa Türk gençlerinin bulundukları toplumdaki uyumlarını zedelemeden anavatan aidiyetlerinin pekiştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, Türklerin Orta Asya’dan bugüne serüveni, Türkiye Cumhuriyetinin 21.Yüzyılda baş etmesi gereken ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlar tartışıldı. Türk Mimarisi ve Türk Sineması konularında konferanslar düzenlendi. Ayrıca Türk Mutfağından sunumlar ve bölgedeki ören yerlerine tanıtıcı ve bilgilendirici geziler yapıldı.

Batı Avrupa Türk gençlerinin bulundukları toplumdaki uyumlarını zedelemeden anavatan aidiyetlerinin pekiştirilmesi hedeflenen projede Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz, Yrd. Doç. Dr. Ali Ahmetbeyoğlu, Aslı Özbay, Prof. Dr. Mahir Aydın, Şükran Ünser, Alper Kaya, Prof. Dr. Turan Yıldırım, Yusuf Ziya Yapar, Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Sezgin verdikleri seminerlerde gençlerin sorularını cevapladı.

Sn. Alev Alatlı, Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Cevat Özkaya’nın verdikleri seminerlerle devam eden program, Ömer Türkmenoğlu ile Türküler konseri ve sosyal etkinliklerle 7 Ekimde sona erdi.

E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız