4GLTE Şebekesi Üzerinden İHA Hava Trafik Kontrol UTM Projesi

Öğr. Gör. Emin Tugay Kekeç

Öğr. Gör. Mustafa Samet Gençağ

Öğr. Gör. Melih Erşen

Projenin Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP)
Ait Olduğu Birim İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi
Proje Özeti

Türk Telekom ile ortak yürütülen bu projede “İHA İnovasyon” ile 3G /4,5G canlı şebekesinden ‘İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) değişik irtifalarda haberleşmesine yönelik test ve optimizasyon çalışmaları yapılıyor. Proje, üniversitemiz Mustafapaşa yerleşkesi ile Ürgüp Fabrika yerleşkesi arasında bulunan yaklaşık 5 km’lik mesafedeki hava sahasında yürütülüyor. Üniversitemiz  tarafından hazırlanacak İHA sistemi ile değişik irtifalarda uçuluyor, Türk Telekom da ölçümleme ve analiz çalışmalarını yapıyor.