2020-2025 Konya Turizm Master Planı

Proje No KÜN.2020-HZP-002
Projenin Adı 2020-2025 Konya Turizm Master Planı
Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar
Projenin Türü Hızlı Destek Projesi (HZP)
Ait Olduğu Birim Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uyg. ve Arş. Merkezi
Proje Özeti

Bu proje, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesinin oluşturduğu ortak bir çalışma grubu ile yürütülmüştür. Projenin çıktıları, Konya turizmi için turist sayısı ve turizm geliri başta olmak üzere birçok alanda belirlenen hedeflerin ve bu hedeflere ulaşmada izlenecek stratejilerin yer aldığı “Konya Turizm Master Planı” adlı belge ile bu belgeye ilişkin sunumun hazırlanması, belgenin baskıya hazır olarak teslim edilmesidir. Konya Turizm Master Planı belgesinde, dünya ve Türkiye turizminin genel bir analizi yapılarak 2025 yılına kadar turist sayısı ve gelir tahminlerine yer verilmektedir. Bundan başka belgede, turist sayısı ve gelir hedeflerine nasıl ulaşılacağını gösteren temel politikalar ve bu politikalara bağlı alt hedeflere yer verilmiştir.