Gastronomi ve Mutfak Sanatları/Aşçılık Laboratuvarları

Ana Mutfak -Uygulama Mutfağı 1 (HU-1)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencilerinin uygulama derslerinin büyük bir kısmı ana mutfakta gerçekleşmektedir. Ana mutfak 30 kişilik kapasiteye sahiptir. Bu sebeple öğrencilerin kendilerine ait çalışma istasyonları bulunup bireysel uygulama imkanına sahiptir. Mutfakta video çekimlerine uygun şef tezgâhı da bulunmaktadır. Ana mutfakta workshop çalışmaları da yapılmaktadır. Mutfağın endüstriyel olması sebebiyle deneyimli öğretim elemanları bilimsel çalışmalar yapabilmektedir.

 

Uygulama Mutfağı-I Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

1

WMF Set Üstü Mikser

1

2

New Nova S25 Büyük Blender

2

3

El Blender Seti

1

4

Electrolux Su Isıtıcısı

1

5

Electrolux Air-o Steam 10 Tepsili Konveksiyonel Fırın

1

6

Electrolux Air-o Steam 6 Tepsili Konveksiyonel Fırın

1

7

Dik Tip +4 Buzdolabı

1

8

Dik tip -18 Deep Freeze Dolap

1

9

4 Gözlü Gazlı Ocak

13

10

2 Gözlü Gazlı Ocak

6

11

Tekli 40’lık Izgara

2

12

Tekli 40’lık Ara Tezgâh

9

13

Tekli 40’lık Pasta Cooker

1

14

Tekli 40’lık Ben Mari

1

15

Tekli 40’lık Fritöz

1

16

Tezgâh altı Çift kapılı +4 Buzdolabı

1

17

Sous Vide Seti (vakum makinası, polikarbon küvet)

1

18

Giyotin Tip Bulaşık Makinası

1

Uygulama Mutfağı 2 (HU-2)
Uygulama mutfağı 2, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

 

Uygulama Mutfağı-II Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

1

3 kapılı Pizza-Salata Hazırlık dolabı (+4)

1

2

Çiftli Fritöz (4 sepetli)

1

3

40’lık Izgara

1

4

80’lik Izgara

1

5

80’lik Benmari

1

6

4 Gözlü Gazlı Ocak

2

7

Çift Kapılı Dik tip +4 °C Buzdolabı

1

8

Giyotin Tipi Bulaşık Makinası

1

Uygulama Mutfağı 3 (HU-3)

Uygulama mutfağı 3, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

 

Uygulamalı Mutfağı-III Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

1

EKA Patisseri Fırını

1

2

150 cm lik Çift Çekmece ve Tek Kapılı Tezgâh altı +4 Buzdolabı

1

3

3 kapılı Pizza-Salata Hazırlık dolabı (+4)

1

4

Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap

1

5

Çiftli Fritöz (4 sepetli)

1

6

40’lık Izgara

1

7

80’lik Izgara

1

8

80’lik Benmari

1

9

4 Gözlü Gazlı Ocak

2

10

40’lık Wok Ocağı

1

11

Çift Kapılı Dik tip +4 Buzdolabı

1

12

Soğutuculu Elektrikli Kıyma Makinası

1

13

Electrolux Set üstü Plate

1

Pastane

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri pastanede uygulamalı pasta derslerini almaktadırlar. Pastanenin kapasitesinin uygunluğundan dolayı öğrenciler rahat çalışma alanına sahiptir.

 

Pastane Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

1

N'DUSTRIO Dik Tip Çift Kapılı Dondurucu

1

2

FAGOR Dik Tip Tek Kapılı Buzdolabı

2

3

Mayalandırma Kabini (Tekerlekli)

1

4

FİMAK Çiftli Taş Fırın (Mayalandırmalı)

1

5

ATALAY Taş taban Pizza Fırını

1

6

EKA Patisseri Fırını

1

7

4 Gözlü Ocak / Kara Fırınlı

1

8

ATALAY Salamander

1

9

3 Kapılı Pizza Hazırlık Soğutuculu Tezgah Tipi Dolap

13

10

Hamur Yoğurma Karıştırma Mikseri/15-20 kg

6

11

LAVİON GIDA MİKSERİ/2-4 kg

2

12

Makarna Açma Makinası

4

13

ELECTROLUX Set üstü Mikser

2

14

Tartı/max 7kg

7

15

Tartı / max 25 kg

1

16

Tartı / max 20 kg

1

Restoran

Öğrenciler, yaptıkları yemekleri restoranda sunum ve servis edebilmektedir.

 

Restoran Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

1

Bar Blender

1

2

Dijital Termometre

1

3

Elektrikli Çay Kazanı

1

4

Restoran Yuvarlak Masa

3

5

Restoran Sandalye

13

6

Bar Sandalyesi

6

 




E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız