- Kapadokya BAP
- Laboratuvarlar
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları/Aşçılık Laboratuvar...
Gastronomi ve Mutfak Sanatları/Aşçılık Laboratuvarları
Ana Mutfak -Uygulama Mutfağı 1 (HU-1)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencilerinin uygulama derslerinin büyük bir kısmı ana mutfakta gerçekleşmektedir. Ana mutfak 30 kişilik kapasiteye sahiptir. Bu sebeple öğrencilerin kendilerine ait çalışma istasyonları bulunup bireysel uygulama imkanına sahiptir. Mutfakta video çekimlerine uygun şef tezgâhı da bulunmaktadır. Ana mutfakta workshop çalışmaları da yapılmaktadır. Mutfağın endüstriyel olması sebebiyle deneyimli öğretim elemanları bilimsel çalışmalar yapabilmektedir.
|
Uygulama Mutfağı-I Cihaz/Ekipman Listesi
|
|
Sıra
|
Cihaz/Ekipman Adı
|
Adedi
|
1
|
WMF Set Üstü Mikser
|
1 Adet
|
2 |
Miksere Takılan Makarna Açma Aparatı
|
3 Adet |
3
|
New Nova S25 Büyük Blender
|
2 Adet
|
4
|
El Blender Seti
|
1 Adet
|
5
|
Su Isıtıcısı
|
1 Adet
|
6
|
Air-o Steam 10 Tepsili Konveksiyonel Fırın
|
1 Adet
|
7
|
Air-o Steam 6 Tepsili Konveksiyonel Fırın
|
1 Adet
|
8
|
Dik Tip +4 Buzdolabı
|
1 Adet
|
9 |
Dik Tip Derin Dondurucu
|
1 Adet |
10
|
Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap
|
1 Adet
|
11
|
4 Gözlü Gazlı Ocak
|
13 Adet
|
12
|
2 Gözlü Gazlı Ocak
|
6 Adet
|
13 |
Tekli 40’lık Izgara
|
2 Adet |
14
|
Tekli 40’lık Pasta Cooker
|
1 Adet
|
15
|
Tekli 40’lık Fritöz
|
1 Adet
|
16
|
Tezgah Altı Çift Kapılı +4 Buzdolabı
|
1 Adet
|
17
|
Sous Vide Seti (Vakum Makinası, Polikarbon Küvet)
|
1 Adet
|
18 |
El Blender Seti
|
2 Adet |
19 |
El Termometresi
|
4 Adet |
20 |
Mutfak Tartısı
|
10 Adet |
21 |
Pürmüz
|
2 Adet |
22
|
Giyotin Tip Bulaşık Makinası
|
1 Adet
|
Uygulama Mutfağı 2 (HU-2)
Uygulama mutfağı 2, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.
|
Uygulama Mutfağı-II Cihaz/Ekipman Listesi
|
|
Sıra
|
Cihaz/Ekipman Adı
|
Adedi
|
1
|
Çiftli Fritöz (4 Sepetli)
|
1 Adet
|
2
|
40’lık Izgara
|
1 Adet
|
3
|
80’lik Izgara
|
1 Adet
|
4
|
4 Gözlü Gazlı Ocak
|
2 Adet
|
5
|
Çift Kapılı Dik Tip +4 °C Buzdolabı
|
1 Adet
|
6 |
Dik Tip Küvet Taşıma Arabası
|
1 Adet |
7
|
Giyotin Tipi Bulaşık Makinası
|
1 Adet
|
Uygulama Mutfağı 3 (HU-3)
Uygulama mutfağı 3, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.
|
Uygulamalı Mutfağı-III Cihaz/Ekipman Listesi
|
|
Sıra
|
Cihaz/Ekipman Adı
|
Adedi
|
1
|
EKA Patisseri Fırını
|
1 Adet
|
2
|
150 cm lik Çift Çekmece ve Tek Kapılı Tezgah altı +4 Buzdolabı
|
1 Adet
|
3
|
Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap
|
1 Adet
|
4
|
Çiftli Fritöz (4 Sepetli)
|
1 Adet
|
5
|
40’lık Izgara
|
1 Adet
|
6
|
80’lik Izgara
|
1 Adet
|
7
|
4 Gözlü Gazlı Ocak
|
2 Adet
|
8
|
40’lık Wok Ocağı
|
1 Adet
|
9
|
Çift Kapılı Dik tip +4 Buzdolabı
|
1 Adet
|
10
|
Soğutuculu Elektrikli Kıyma Makinası
|
1 Adet
|
11
|
Set Üstü Plate
|
1 Adet
|
12 |
Dondurma Makinesi
|
1 Adet |
Pastane
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri pastanede uygulamalı pasta derslerini almaktadırlar. Pastanenin kapasitesinin uygunluğundan dolayı öğrenciler rahat çalışma alanına sahiptir.
|
Pastane Cihaz/Ekipman Listesi
|
|
Sıra
|
Cihaz/Ekipman Adı
|
Adedi
|
1
|
Dik Tip Çift Kapılı Dondurucu
|
1 Adet
|
2
|
Dik Tip Tek Kapılı Buzdolabı
|
3 Adet
|
3
|
Mayalandırma Kabini (Tekerlekli)
|
1 Adet
|
4
|
Çiftli Taş Fırın (Mayalandırmalı)
|
1 Adet
|
5
|
Taş taban Pizza Fırını
|
1 Adet
|
6
|
Patisseri Fırını
|
1 Adet
|
7
|
4 Gözlü Ocak / Kara Fırınlı
|
1 Adet
|
8
|
Salamander
|
1 Adet
|
9
|
Hamur Yoğurma Karıştırma Mikseri/15-20 kg
|
1 Adet
|
10
|
El Mikseri
|
2 Adet
|
11
|
Makarna Açma Makinası
|
2 Adet
|
12
|
Set üstü Mikser
|
2 Adet
|
Restoran
Öğrenciler, yaptıkları yemekleri restoranda sunum ve servis edebilmektedir.
|
Restoran Cihaz/Ekipman Listesi
|
|
Sıra
|
Cihaz/Ekipman Adı
|
Adedi
|
1
|
Bar Blender
|
1 Adet
|
2
|
Elektrikli Çay Kazanı
|
1 Adet
|
3
|
Meyve Sebze Kurutucu
|
1 Adet
|
Sogep Mutfağı
Mutfak, SOGEP Projesi kapsamında, 20 kişinin eğitim alabileceği şekilde profesyonel malzemeler kullanılarak dizayn edilmiş bir uygulama mutfağıdır.
Sogep Mutfağı Cihaz/Ekipman Listesi |
Sıra |
Cihaz/Ekipman Adı
|
Adedi |
1 |
Dört Gözlü Ocak (Dolaplı) |
8 Adet |
2 |
Bulaşık Yıkama Makinası |
1 Adet |
3 |
Davlumbaz (Filtresiz)(300.200.50) |
2 Adet |
4 |
Davlumbaz (Filtresiz) (70.80.50) |
1 Adet |
H1 ve H2 Demo Derslik Mutfağı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Turizm Bilgisi ve Coğrafyası gibi teorik derslerin işlendiği 80 kişilik sınıflardır. Teorik dersler için gerekli olan ekipmanların mevcut olmasının yanında workshoplarda ve şeflerin demonstrasyon uygulamalarında kullanılmak üzere profesyonel olarak tasarlanmış bir mutfak da derslikler içinde bulunmaktadır.
H1 ve H2 Demo Derslik Mutfağı Cihaz/Ekipman Listesi |
Sıra |
Cihaz/Ekipman Adı
|
Adedi |
1 |
Buzdolabı |
2 Adet
|
2 |
Bulaşık Makinesi
|
2 Adet |
3 |
5'li Set Üstü Ocak
|
4 Adet |
4 |
Tek Haneli Fritöz
|
2 Adet |
5 |
Ev Tipi Fırın
|
3 Adet |
6 |
Mikrodalga
|
1 Adet |
7 |
Su Isıtıcısı
|
1 Adet |
Paylaş