Gastronomi ve Mutfak Sanatları/Aşçılık Laboratuvarları

Ana Mutfak -Uygulama Mutfağı 1 (HU-1)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencilerinin uygulama derslerinin büyük bir kısmı ana mutfakta gerçekleşmektedir. Ana mutfak 30 kişilik kapasiteye sahiptir. Bu sebeple öğrencilerin kendilerine ait çalışma istasyonları bulunup bireysel uygulama imkanına sahiptir. Mutfakta video çekimlerine uygun şef tezgâhı da bulunmaktadır. Ana mutfakta workshop çalışmaları da yapılmaktadır. Mutfağın endüstriyel olması sebebiyle deneyimli öğretim elemanları bilimsel çalışmalar yapabilmektedir.

2019-2020 AKADEMİK YILI KÜN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI / AŞÇILIK
LABORATUVARI DEMİRBAŞ LİSTESİ
Sıra Malzeme Adı Miktar
1 WMF Set Üstü Mikser 1 adet
2 New Nova S25 Büyük Blender 2 adet
3 El Blender Seti 1 adet
4 Electrolux Kettle 1 adet
5 Electrolux Air-o Steam 10 Tepsili Konveksiyonel Fırın 1 adet
6 Electrolux Air-o Steam 6 Tepsili Konveksiyonel Fırın 1 adet
7 Dik Tip +4 Buzdolabı 1 adet
8 Dik tip -18 Deep Freeze Dolap 1 adet
9 4 Gözlü Gazlı Ocak 13 adet
10 2 Gözlü Gazlı Ocak 6 adet
11 Tekli 40 lık Izgara 2 adet
12 Tekli 40 lık Ara Tezgâh 9 adet
13 Tekli 40 lık Pasta Cooker 1 adet
14 Tekli 40 lık Ben Mari 1 adet
15 Tekli 40 lık Fritöz 1 adet
16 Tezgah altı Çift kapılı +4 Buzdolabı 1 adet
17 Sous Vide Seti (Vakum makinası, Polikarbon küvet) 1 adet
18 Giyotin Tip Bulaşık Makinası 1 adet

 

Uygulama Mutfağı 2 (HU-2)

Uygulama mutfağı 2, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

2019-2020 AKADEMİK YILI KÜN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI / AŞÇILIK
LABORATUVARI DEMİRBAŞ LİSTESİ
Sıra Malzeme Adı Miktar
1 3 kapılı Pizza-Salata Hazırlık dolabı (+4) 1 adet
2 Çiftli Fritöz (4 sepetli) 1 adet
3 40 lık Izgara 1 adet
4 80 lik Izgara 1 adet
5 80 lik Ben Mari 1 adet
6 4 Gözlü Gazlı Ocak 2 adet
7 Çift Kapılı Dik tip +4 °C Buzdolabı 1 adet
8 Giyotin Tipi Bulaşık Makinası/Electrolux 1 adet

 

Uygulama Mutfağı 3 (HU-3)

Uygulama mutfağı 3, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

2019-2020 AKADEMİK YILI KÜN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI / AŞÇILIK
LABORATUVARI DEMİRBAŞ LİSTESİ
Sıra Malzeme Adı Miktar
1 EKA Patisseri Fırını 1 adet
2 150 cm lik Çift Çekmece ve Tek Kapılı Tezgâh altı +4 Buzdolabı 1 adet
3 3 kapılı Pizza-Salata Hazırlık dolabı (+4) 1 adet
4 Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap 1 adet
5 Çiftli Fritöz (4 sepetli) 1 adet
6 40 lık Izgara 1 adet
7 80 lik Izgara 1 adet
8 80 lik Ben Mari 1 adet
9 4 Gözlü Gazlı Ocak 2 adet
10 40 lık Wok Ocağı 1 adet
11 Çift Kapılı Dik tip +4 Buzdolabı 1 adet
12 Soğutuculu Elektrikli Kıyma Makinası 1 adet
13 Electrolux Set üstü Plate 1 adet

 

Pastane

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri pastanede uygulamalı pasta derslerini almaktadırlar. Pastanenin kapasitesinin uygunluğundan dolayı öğrenciler rahat çalışma alanına sahiptir.

2019-2020 AKADEMİK YILI KÜN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI / AŞÇILIK
LABORATUVARI DEMİRBAŞ LİSTESİ
Sıra Malzeme Adı Miktar
1 N'DUSTRIO Dik Tip Çift Kapılı Dondurucu 1 adet
2 FAGOR Dik Tip Tek Kapılı Buzdolabı 2 adet
3 Mayalandırma Kabini (Tekerlekli) 1 adet
4 FİMAK Çiftli Taş Fırın (Mayalandırmalı) 1 adet
5 ATALAY Taş taban Pizza Fırını 1 adet
6 EKA Patisseri Fırını 1 adet
7 4 Gözlü Ocak / Kara Fırınlı 1 adet
8 ATALAY Salamander 1 adet
9 3 Kapılı Pizza Hazırlık Soğutuculu Tezgah Tipi Dolap 13 adet
10 Hamur Yoğurma Karıştırma Mikseri/15-20 kg 6 adet
11 LAVİON GIDA MİKSERİ/2-4 kg 2 adet
12 Makarna Açma Makinası 4 adet
13 ELECTROLUX Set üstü Mikser 2 adet
14 Tartı/max 7kg 7 adet
15 Tartı / max 25 kg 1 adet
16 Tartı / max 20 kg 1 adet

 

Restoran

Öğrenciler,  yaptıkları yemekleri restoranda sunum ve servis edebilmektedir.

2019-2020 AKADEMİK YILI KÜN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI / AŞÇILIK
LABORATUVARI DEMİRBAŞ LİSTESİ
Sıra Malzeme Adı Miktar
1 Bar Blender 1 adet
2 Dijital Termometre 1 adet
3 Elektrikli Çay Kazanı 1 adet
4 Restoran Yuvarlak Masa 3 adet
5 Restoran Sandalye 13 adet
6 Bar Sandalyesi 6 adet

 

 




E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız