Gastronomi ve Mutfak Sanatları/Aşçılık Laboratuvarları

 

Ana Mutfak -Uygulama Mutfağı 1 (HU-1)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencilerinin uygulama derslerinin büyük bir kısmı ana mutfakta gerçekleşmektedir. Ana mutfak 30 kişilik kapasiteye sahiptir. Bu sebeple öğrencilerin kendilerine ait çalışma istasyonları bulunup bireysel uygulama imkanına sahiptir. Mutfakta video çekimlerine uygun şef tezgâhı da bulunmaktadır. Ana mutfakta workshop çalışmaları da yapılmaktadır. Mutfağın endüstriyel olması sebebiyle deneyimli öğretim elemanları bilimsel çalışmalar yapabilmektedir.

 

Uygulama Mutfağı-I Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

   1

WMF Set Üstü Mikser

1 Adet

   2

Miksere Takılan Makarna Açma Aparatı

  3 Adet

   3

New Nova S25 Büyük Blender

2 Adet

   4

El Blender Seti

1 Adet

   5

Su Isıtıcısı

1 Adet

   6

Air-o Steam 10 Tepsili Konveksiyonel Fırın

1 Adet

   7

Air-o Steam 6 Tepsili Konveksiyonel Fırın

1 Adet

   8

Dik Tip +4 Buzdolabı

1 Adet

   9

Dik Tip Derin Dondurucu

  1 Adet

  10

Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap

1 Adet

  11

4 Gözlü Gazlı Ocak

 13 Adet

  12

2 Gözlü Gazlı Ocak

6 Adet

  13

Tekli 40’lık Izgara

 2 Adet

  14

Tekli 40’lık Pasta Cooker

Adet

  15

Tekli 40’lık Fritöz

1 Adet

  16

Tezgah Altı Çift Kapılı +4 Buzdolabı

1 Adet

  17

Sous Vide Seti (Vakum Makinası, Polikarbon Küvet)

1 Adet

  18

El Blender Seti

 2 Adet
  19

El Termometresi

 4 Adet
  20

Mutfak Tartısı

 10 Adet
  21

Pürmüz

 2 Adet

  22

Giyotin Tip Bulaşık Makinası

1 Adet

 

Uygulama Mutfağı 2 (HU-2)
Uygulama mutfağı 2, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

 

Uygulama Mutfağı-II Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

   1

Çiftli Fritöz (4 Sepetli)

1 Adet

   2

40’lık Izgara

1 Adet

   3

80’lik Izgara

1 Adet

   4

4 Gözlü Gazlı Ocak

2 Adet

   5

Çift Kapılı Dik Tip +4 °C Buzdolabı

1 Adet

   6

Dik Tip Küvet Taşıma Arabası

1 Adet

   7

Giyotin Tipi Bulaşık Makinası

1 Adet

 

Uygulama Mutfağı 3 (HU-3)

Uygulama mutfağı 3, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

 

Uygulamalı Mutfağı-III Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

   1

EKA Patisseri Fırını

1 Adet

   2

150 cm lik Çift Çekmece ve Tek Kapılı Tezgah altı +4 Buzdolabı

1 Adet

   3

Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap

1 Adet

   4

Çiftli Fritöz (4 Sepetli)

1 Adet

   5

40’lık Izgara

1 Adet

   6

80’lik Izgara

1 Adet

   7

4 Gözlü Gazlı Ocak

2 Adet

   8

40’lık Wok Ocağı

1 Adet

   9

Çift Kapılı Dik tip +4 Buzdolabı

1 Adet

  10

Soğutuculu Elektrikli Kıyma Makinası

1 Adet

  11

Set Üstü Plate

1 Adet

  12

Dondurma Makinesi

1 Adet

 

Pastane

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri pastanede uygulamalı pasta derslerini almaktadırlar. Pastanenin kapasitesinin uygunluğundan dolayı öğrenciler rahat çalışma alanına sahiptir.

 

Pastane Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

   1

Dik Tip Çift Kapılı Dondurucu

1 Adet

   2

Dik Tip Tek Kapılı Buzdolabı

Adet

   3

Mayalandırma Kabini (Tekerlekli)

1 Adet

   4

Çiftli Taş Fırın (Mayalandırmalı)

Adet

   5

Taş taban Pizza Fırını

1 Adet

   6

Patisseri Fırını

Adet

   7

4 Gözlü Ocak / Kara Fırınlı

1 Adet

   8

Salamander

Adet

   9

Hamur Yoğurma Karıştırma Mikseri/15-20 kg

Adet

  10

El Mikseri

2 Adet

  11

Makarna Açma Makinası

Adet

  12

Set üstü Mikser

Adet

 

Restoran

Öğrenciler, yaptıkları yemekleri restoranda sunum ve servis edebilmektedir.

 

Restoran Cihaz/Ekipman Listesi

 

Sıra

Cihaz/Ekipman Adı

Adedi

   1

Bar Blender

Adet

   2

Elektrikli Çay Kazanı

1 Adet

   3

Meyve Sebze Kurutucu

Adet

 

Sogep Mutfağı

Mutfak, SOGEP Projesi kapsamında, 20 kişinin eğitim alabileceği şekilde profesyonel malzemeler kullanılarak dizayn edilmiş bir uygulama mutfağıdır.

                      Sogep Mutfağı Cihaz/Ekipman Listesi
Sıra

                              Cihaz/Ekipman Adı

Adedi
   1 Dört Gözlü Ocak (Dolaplı) Adet
   2 Bulaşık Yıkama Makinası 1 Adet
   3 Davlumbaz (Filtresiz)(300.200.50) Adet
   4 Davlumbaz (Filtresiz) (70.80.50) 1 Adet

 

H1 ve H2 Demo Derslik Mutfağı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Turizm Bilgisi ve Coğrafyası gibi teorik derslerin işlendiği 80 kişilik sınıflardır. Teorik dersler için gerekli olan ekipmanların mevcut olmasının yanında workshoplarda ve şeflerin demonstrasyon uygulamalarında kullanılmak üzere profesyonel olarak tasarlanmış bir mutfak da derslikler içinde bulunmaktadır.

   H1 ve H2 Demo Derslik Mutfağı Cihaz/Ekipman Listesi
Sıra

                                  Cihaz/Ekipman Adı

Adedi
  1 Buzdolabı

Adet

  2

Bulaşık Makinesi

Adet
  3

5'li Set Üstü Ocak

Adet
  4

Tek Haneli Fritöz

Adet
  5

Ev Tipi Fırın

Adet
  6

Mikrodalga

1 Adet
  7

Su Isıtıcısı

1 Adet

 




E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız