Kişiselleştirilmiş Tıp için Avrupa Ortaklığı-İkinci Aşamaya Geçen Proje Konsorsiyumlarına Katılım Fırsatı

Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenen Kişiselleştirilmiş Tıp için Avrupa Ortaklığı (European Partnership for Personalised Medicine-EP PerMed), kişiye özgü tanı, tedavi ve hastalıklardan korunma yaklaşımının geliştirilmesi için translasyonel araştırmalara destek vererek, vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti almalarını ve sürdürülebilir sağlık sisteminin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.

Kişiselleştirilmiş Tıp için Avrupa Ortaklığı ilk uluslararası ortak çağrısının (JTC2024) “Identification or Validation of Targets for Personalised Medicine Approaches (PMTargets)” birinci aşama değerlendirme süreci tamamlanmıştır.

JTC2024 Çağrısı kapsamında, TÜBİTAK’ın da yer aldığı altı ülkeden fonlayıcı kuruluş için katılımın arttırılmasına yönelik genişleme süreci (Widening) işletilecektir. Bu süreçte, ülkemizden çağrı kapsamındaki alanlarda faaliyet gösteren araştırmacılar ikinci aşama başvurusu yapmaya hak kazanan konsorsiyumlara dahil olabileceklerdir. Genişleme sürecinde de Uluslararası Çağrı Başvuru Kuralları ve Ulusal Başvuru Kurallarının sağlanması gerekmektedir.

• Süreçten faydalanmak isteyen araştırmacıların ortak arama platformundan yararlanması önem arz etmektedir. Lütfen ilgili platformda profil oluştururken “widening option” seçeneğinin doğru şekilde işaretlenmiş olmasına dikkat ediniz.
  • Bununla birlikte genişleme sürecine katılmak isteyen araştırmacılar, linkte yer alan formu doldurarak 27 Mayıs 2024 tarihine kadar ncphealth@tubitak.gov.tr adresine iletebilirler.