ECO-SPHERE Doktora Sonrası Araştırmacı Programı Doktora Sonrası Araştırmacı Arıyor!

ECO-SPHERE Doktora Sonrası Araştırmacı Programı, Türkiye'nin iki prestijli üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde yürütülen bir Marie Skłodowska-Curie COFUND projesidir. 1911 yılında kurulan ve İstanbul'un kalbinde yer alan YTÜ ile 1982 yılında kurulan ve İzmir'de bulunan DEÜ, bu program kapsamında çok yönlü akademik tecrübe, ciddi bir altyapı ve ileri teknolojiler sunmaktadır.

ECO-SPHERE, beş yıl boyunca iki çağrı ile çevre bilimleri başta olmak üzere döngüsel ekonomi kapsamında yer alan farklı alanlarda her biri 24 ay sürecek 24 doktora sonrası istihdam imkânı sunacaktır. Program, Nisan 2024'ten itibaren dünya çapında araştırma ve çevre bilimlerine ilgi duyan iddialı doktora sonrası araştırmacı adaylarına açık olacaktır. İlk çağrı 28 Temmuz 2024 tarihinde kapanacaktır. https://ecosphere-msca.org.tr/ adresinden detaylara ulaşılabilmektedir.