Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI)-Romatoid Artrit’in Önlenmesi ve Erken Tanısı Çevrim İçi Semineri

Romatoid Artrit tüm dünyada 18 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren önemli bir sağlık sorunudur. Bu hastalıkla ilgi en önemli sorunlar, birçok hastaya tanının hastalığın kronik fazında konulabilmesi ve eklem iltihabı başlamadan önce-hastalığın erken aşamasında etki gösterebilen ilaçların mevcut olmamasıdır.

Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) Tarafından desteklenen RTCure (Rheuma Tolerance for Cure) Projesi kapsamında riskli hasta gruplarının belirlenmesine, hastalığın ilerlemesinin izlenmesine, patojen otoimmün tepkinin inhibe edilebilmesine ve spesifik ve uzun süreli tedavi etkisi oluşturulmasına imkan sağlayan yeni yöntemler geliştirilmiştir. Ayrıca projenin romatoid artrit’in önlenmesine yönelik olarak da önemli sonuçları bulunmaktadır.

Projenin IHI ve endüstri ortakları tarafından 5 Haziran 2024 tarihinde (11.00-11:45 CET) projenin önemli sonuçlarının paylaşılması için çevrim içi bir seminer gerçekleşecektir. Bu alanda çalışan araştırmacıların proje ortaklarını tanıması ve gelecekte kurulabilecek olan işbirlikleri açısından da önemli olduğu düşünülen etkinliğe link üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.