Türkiye'nin İlk Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı olan BİGG Yatırım Programının 2024-2 Çağrısı Yeniliklerle Devam Ediyor!

2024-2 BİGG Yatırım Çağrısı 1. Aşama başvuruları 6 Mayıs 2024 tarihinde alınmaya başladı!

1812 - TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı - 2024-2 BİGG Yatırım çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü ile desteklenmeye hak kazanan girişimciler için destek tutarı, TÜBİTAK BİGG Fonu tarafından  %3 hisse karşılığında yatırım olarak aktarılacaktır.

Eş yatırım alan iş planları hızlı destek uygulamasından faydalanabilecektir. Bu doğrultuda Uygulayıcı kuruluş veya kendi aralarındaki sözleşmeye göre uygulayıcı kuruluş adına hareket eden tüzel kişiler, 1812-TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı çerçevesinde girişimlere TÜBİTAK BİGG Fonu ile beraber eş yatırım yapabilecektir. Eş yatırım taahhüdü yerine getirilen iş planları için ayrıca panel değerlendirmesi yapılmadan Mükemmeliyet Mührü verilmesi hususu BiGG Yatırım Fonu görüşü alınarak Grup Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilerek Başkanlık tarafından karara bağlanacaktır. Eş yatırım taahhüdü yerine getirilen iş planları için çağrıya yapılan tüm iş planı başvurularının değerlendirmelerinin tamamlanması beklenmeyecektir.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı UNIDO iş birliğinde TÜBİTAK tarafından yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (Global Cleantech Innovation Programme-GCIP) kapsamında girişimlere ek yatırım da yapılabilecektir.

Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.