Kanser Misyonu 2024 Çağrıları Ortak Arama Duyurusu

Kanser misyonu, Ufuk Avrupa Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen beş misyon arasında yer almakta olup, 2030 yılına kadar üç milyondan fazla kişinin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Misyon kapsamında kanserin mekanizmasının daha iyi anlaşılması, erken ve doğru tanı konulabilmesi ve tedavinin optimize edilmesi hedeflerine de önemli katkılar sağlanması beklenmektedir.

Kanser Misyonu 2024 yılı çağrıları,18 Nisan 2024 tarihinde başvuruya açılmış olup, 18 Eylül 2024 tarihinde başvurular kapanacaktır.

Kanser Misyonu 2024 yılı çağrıları arasında yer alan aşağıdaki iki çağrı için Berlin Sağlık Enstitüsü ((BIH)/Charité) tarafından ortak arama duyurusu paylaşılmıştır.

Çağrılarla ilgilenen ve konsorsiyumda yer almak isteyen kanser, dijital sağlık ve yapay zeka gibi alanlarda deneyimli kişi ve kuruluşların (akademisyenler, klinisyenler, hasta organizasyonları, yazılım firmaları, araştırma kuruluşları vb.) linkte yer alan niyet beyanı dokümanını doldurarak, 24 Mayıs 2024 tarihine kadar ncphealth@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri beklenmektedir.

Çağrılarla ilgili detaylar için Kanser Misyonu Ufuk Avrupa Sayfası’nı ve Avrupa Komisyonu resmi internet sayfasını inceleyebilirsiniz.