İslam Kalkınma Bankası Bünyesinde COVID-19 Salgını Konulu Yenilikçi Proje Çağrısı Açıldı

İslam Kalkınma Bankası (İKB) bünyesinde kurulmuş İKB Dönüşüm Fonu’nun bu yılki inovasyon çağrısının konusu COVID-19 ile mücadele olarak belirlendi. Çağrı kapsamında katılımcıların, aşağıdaki alanlarda COVID-19’a yönelik araştırma ve yenilik projesi önerileri sunması beklenmektedir.

• İleri teknoloji uygulamaları
  • Yenilikçi sağlık tedarik zinciri yönetim sistemleri
  • Düşük maliyetli ve hızlı testlerin ve tarama yöntemlerinin geliştirilmesi
  • Kapasite geliştirme müdahaleleri

Son başvuru tarihi 1 Haziran 2020 olan ve bilim insanları, araştırma merkezleri, üniversiteler ve girişimcilerin başvuru yapabileceği çağrı kapsamında, uygun görülen projelere başvuru kategorisine göre, 50 Bin ile 1 Milyon Amerikan doları tutarında finansal destek sağlanacağı bildirilmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.