GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı Program Duyurusu

TÜBİTAK’ın yürütücü kuruluş olarak yer aldığı, UNIDO iş birliği ile yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı’nın (Global Cleantech Innovation Programme - GCIP) 2. Fazı kapsamında faaliyetler 2024 yılında da devam etmektedir. Programın diğer paydaşları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yer almaktadır.  Projenin 2. fazında, hızlandırıcı ve yarışma ile temiz teknoloji çözümlerinin yenilikçi girişimcilere dönüştürülmesine ek olarak teknoloji doğrulama ve yatırıma hazırlık bileşenleri ile temiz teknoloji girişimcilerinin ulusal ve küresel pazara hazırlanmaları hedeflenmektedir.

Program kapsamında GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı başvuruları 1 Nisan 2024- 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Seçilen adaylar 2024 yılı, Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek GCIP Türkiye 2024 Ulusal Akademisi’ne davet edilecek ve Ağustos-Kasım 2024 tarihleri arasında eğitim ve mentorluk hizmetleri alarak temiz teknolojiler alanındaki yenilikçi iş fikirlerini geliştirme fırsatı elde edeceklerdir.

Başvuru alınacak kategoriler aşağıdaki gibidir:

1. Enerji Verimliliği
  2. Yenilenebilir Enerji
  3. Atık Zenginleştirme
  4. Su Verimliliği
  5. Çevre Dostu Yapılar
  6. Ulaşım
  7. İleri Malzeme ve Kimyasallar

GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı Başvuruları 1 Nisan 2024-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında https://gcip.tech/country/turkiye/ adresinden alınacaktır.