EMBO Yerleşim Desteği Programına Başvurular Devam Ediyor!

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO) Yerleşim Desteği (Installation Grants), Türkiye'nin öncülüğünde EMBO Stratejik Gelişim Yerleşim Desteği Kürsüsü tarafından 2006 yılında kuruldu. Desteğin amacı, Türkiye gibi moleküler biyoloji temelli yaşam bilimleri alanında gelişmekte olan bazı Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı (European Molecular Biology Conference – EMBC) üye ülkelerinde yaşam bilimlerini destekleyerek, yetenekli genç bilim insanlarının bu ülkelerde laboratuvar kurup, grup lideri olarak bilimsel çalışmalarına devam etmeleridir. Söz konusu destekten 2007-2024 yıllarında toplam 149 genç araştırmacı faydalanmış; bunlardan 42 araştırmacı Türkiye’de laboratuvar kurmayı tercih etmiştir. Türkiye program üyesi ülkeler arasında en çok tercih edilen ülkedir.

Başvuru sayfasına erişmek için tıklayınız.