2022 TEKNOFEST İHA Yarışmaları İçin Başvurular Açıldı

TÜBİTAK tarafından 2016 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, 2020 yılında ilk kez düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması ve bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Serbest Görev Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması başvuruları https://www.t3kys.com/tr/ sistemi üzerinden alınmaya başladı.

2018 yılından itibaren TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalar, öğrencileri İnsansız Hava Araçları teknolojilerine yönlendirmek, bilimsel ve teknik çalışmalar yapmalarını teşvik etmek ve İHA teknolojisinde başarılı olan ülkemizi yetenekli ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmeyi amaçlar.

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’den lise ve dengi okullar ile tüm dünyadan üniversite öğrencilerinin katılabildikleri yarışmalarda takımlara 18.000 TL’ye kadar destek ve 50.000 TL’ye kadar ödüller verilir.

Bu yıl 9 - 14 Ağustos 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenecek yarışmalar için detaylı bilgi;

Uluslararası İHA için: https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition/45

Liseler Arası İHA için: https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition/27

Uluslararası Serbest Görev İHA için: https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition/93

Başvuru için son tarih: 28 Şubat 2022


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız