1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Spor Araştırmaları Özel Proje Çağrısı

Gençlik ve spor alanında bilimsel araştırma ve geliştirme projelerinin niteliğini artırmak, nitelikli insan kaynağı gelişimine katkıda bulunmak, gençlerin; girişimciliğini desteklemek, bilime ilgisini artırmak, kişisel, bilimsel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 06/07/2021 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. 
Söz konusu protokol kapsamında; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Spor Araştırmaları Özel Proje Çağrısına çıkılmıştır. Çağrı kapsamında bilimsel araştırma projeleri başvuru süreci 12 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir. 
Çağrı programının temel amacı; spor ve sporla ilişkili tüm alanlarda yeni bilgi üretilmesi, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, mevcut durum ve sorunların kanıt temelli bilimsel verilerle ortaya konulması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesidir. Çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinde; üretilecek bilgilerin ve odaklanılacak sorunların bilimsel yöntemlerle ele alınması; özgün yaklaşımlar ve çözüm önerileri geliştirilerek karar alıcılara ve uygulayıcılara katkı sağlayacak politika önerilerinin sunulması beklenmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız