Proje No KÜN.2018-BAGP-003
Projenin Adı SHGM İHA Kayıt Sistemi Yazılımına Yeni Özellikler Kazandırılarak Etkin Kullanımının Arttırılması
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste
Projenin Türü Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP)
Ait Olduğu Birim Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Proje Özeti SHGM İHA Kayıt Sistemi, üniversitemiz İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmiş ve hali hazırda işletimi ve bakımı üniversitemiz tarafından yürütülmektedir. Bu süreçte yazılım 30.000’den fazla kullanıcı ve 27.000’den fazla kayıtlı araca sahiptir. Ancak sistemde uçuş izinleri süreci SHGM ile kaymakamlık, Genelkurmay ve DHMİ ile yürütülen yazışma süreçleri nedeniyle sağlıklı yürümemektedir. Bu projenin amacı yazılımda uçuş izinlerine yönelik sahalar belirlenmesi ve ilgili kurumlarca onay süreçlerinin yazılım üzerinden yapılır hale getirilmesidir. Proje bitiminde kullanıcıların izin alma süreçlerinin hızlanması ve yazılımın daha tekin kullanılması hedeflenmektedir.