Uluslararası IHA Yarışması

TÜBİTAK tarafından destek verilen 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması başvuruları başlamıştır. Yarışma, 15 - 20 Eylül 2020 tarihleri arasında TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep ilinde gerçekleştirilecektir.

Gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 8.000 TL İHA Geliştirme Desteği ve 4.000 TL Katılım Desteği sağlanacaktır. Yarışma sonunda kategorilerinde birinci olan takımlara 30.000 TL, ikinci olan takımlara 20.000 TL, üçüncü olan takımlara 15.000 TL, her iki kategoride 7.500 TL mansiyon ödülü, 15.000 TL Yerli Yazılım Ödülü verilecektir. Ayrıca her iki kategoride birinci olan takımlara Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından ayrı ayrı 12.000 TL ödül ve takım üyelerine staj ödülü verilecektir.

Yarışma ile ilgili detayları öğrenmek ve başvuru için teknik destek almak isterseniz pyo@kapadokya.edu.tr adresine mail yoluyla Proje Yönetim Ofisinden yardım alabilirsiniz.

Yarışma için hazırlanan internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.