2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Çağrısı Duyuruldu

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA)tarafından 2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) duyurulmuştur. 2020 SOGEP kapsamında yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan asgari 1.000.000 TL bütçeli projeler %90 oranında desteklenmektedir. Program iki aşamalı olup ilk aşamayı teşkil eden ön başvurular 3 Nisan 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmelidir. İkinci aşama ise AHİKA’nın faaliyet gösterdiği her ilden 3’er adet projenin ön başvurular içinden seçilmesi ve hayata geçirilmesi şeklindedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

2020 SOGEP bilgi formu için tıklayınız.