2020 Raoul Wallenberg İnsan Hakları Araştırmaları Hibe Programı (RW-İHAHP) Çağrıya Çıktı

Türkiye’de insan haklarıyla ilgili akademik araştırma ve yayın sayısının artmasına destek olmak, genç araştırmacıların güncel insan hakları konularında araştırma yapmalarını teşvik etmek için tasarlanmış olan Raoul Wallenberg İnsan Hakları Araştırmaları Hibe Programı (RW-İHAHP) başvurulara açılmıştır.

Başvuru sahibinin araştırmasında Türkiye’deki insan hakları meselelerinden bir veya birkaçını konu edinmesi beklenmektedir. Her bir araştırma için verilecek en yüksek hibe bedeli 22.000 TL’dir. Araştırma süresi en fazla 6 ay ile sınırlı olup, hibe kullanım süresi 31 Aralık 2020 ile sınırlıdır.

Son başvuru tarihi 1 Mayıs 2020’dir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.